Engelsiz Turizm Semineri

Yüksekokulumuz Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik bölümü öğrencilerine T.C. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Müşaviri ve aynı zamanda EHED (Engelli Hakları ve Erişe bilirlik İzleme Denetleme Derneği) başkanı Sayın Ayhan METİN tarafından Engelsiz Turizm konulu seminer verildi. Engellilerin günlük yaşamın sınırları içerisinde ve turizm işletmelerinde karşılaştığı sorunları dile getiren Ayhan Metin, engellilerin turizm sektörü için önemini ve engellilerin turizm sektöründen beklentilerini öğrencilerimizle paylaştı. Turizm sektöründe engelliler için yapılan ergonomik donatılar ve iç mekân tasarımlarının kolaylaştırıcı faktörlerinden söz ederek, yurt dışında yapılan çalışmalardan örnekler ile ülkemizdeki eksikliklerden söz etti.